当前位置 :
详解高考英语阅读理解(06)
1人问答
问题描述:

详解高考英语阅读理解(06)

王紫逸回答:
详解高考英语阅读理解(06)Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in contact with them. Their values—this can’t be repeated too often—are not necessarily our values. Physical comfort, cleanness and order are not necessarily the most important things. The social services from time to time find themselves faced with a flat with decaying food covered by small worms, and an old person lying alone in bed, taking no notice of the worms. But is it interfering(干涉) with personal freedom to insist that they go to live with some of their relatives so that they might be taken better care of? Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old.Indeed, the old can be easily hurt or harmed. The body is like a car, it needs more mechanical maintenance(机械维修,保养) as it gets older. You can carry this comparison right through to the provision of spare parts. But never forget that such operations are painful experiences, however good the results will be. And at what point should you stop to treat the old body? Is it morally right to try to push off death by seeking the development of drugs to excite the forgetful old mind and to activate the old body, knowing that it is designed to die? You can’t ask doctors or scientists to decide, because so long as they can see the technical opportunities, they will feel bound to give them a try, on the principle that while there’s life, there’s hope.When you talk to the old people, however, you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have fun.1. What does the passage mainly tell us?A. The values are different between the old and the young.B. The moral problems raised by old people.C. The personal freedom for the old.D. Old people’s viewpoint on life.2. We can know from the first paragraph that __________.A. Very old people would like to live alone to have more personal freedom.B. Very old people are able to keep their room clean.C. Very old people like to live with their children.D. Social services have nothing to do with very old people.3. according to the author, which of the following is right?A. The older a person, the more care he needs.B. Too much emphasis has been put on old people’s values.C. The human body can’t be compared to a car.D. It is easy to provide spare parts for old people.4. The underlined word “it” in the last paragraph refers to “_________”. A. their money or their healthB. the conclusion you come toC. your talk to the old peopleD. whether age is happy or unpleasant【答案与解析】1. B 主旨大意题。根据文章第 1 句 Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in contact with them 及全文内容可知,答案选 B。2. A 推理判断题。根据文章第 1 段最后几句 Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying th
最新更新
优秀英语推荐
热门英语
PC端 | 移动端 | mip端
字典翻译(zidianfy.com)汇总了汉语字典,新华字典,成语字典,组词,词语,在线查字典,中文字典,英汉字典,在线字典,康熙字典等等,是学生查询学习资料的好帮手,是老师教学的好助手。
声明:本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
电话:  邮箱:
Copyright©2009-2021 字典翻译 zidianfy.com 版权所有 闽ICP备2022014709号-7
lyric 頭條新聞